Напразни салюти
Без всякаква стойност
бе тази епоха,
в която застрада
добрият човек!
И всички, които
с лъжата дойдоха,
че вече животът
ще бъде по-лек...
Но всички красиви
надежди умряха,
преди да докоснат
човека със пръст...
Но щом салютите им
отгърмяха...
Смениха човешката
Завист със Мъст.
© Христо Славов Всички права запазени