22.10.2011 г., 0:27 ч.

Нарисувай ми 

  Поезия » Друга
726 0 4

Днес денят ми започна по най-добрия начин - запознах се с една страхотна художничка, която ми предложи да добавя свои картини към мои стихове. Тази художничка е Кети Пеева. Нейните картини и икони са невероятни и след като ги разгледах най-внимателно, окото ми се спря на едно сърце, което ме вдъхнови да напиша и да ù посветя този стих!

Благодаря ти, Кети!


 

Нарисувай ми

 

Нарисувай ми, моля, картина -

да е цветна, със много любов,

пък дано се усмихна тогава -

много сиво бе в моя живот.


Нека ярко червено да има,

да пулсира като мойто сърце.

Синьо също сложи, за да свети,

като очите на твойто лице.


Нека жълто край тях да се спуска,

като сламено руси коси.

Не забравяй зелено да сложиш -

като пролетни меки треви.


Нека тази картина да бъде -

слънцегледна, да вдъхва надежда...

Нека, който я види - да вярва

и с усмивка живот да подрежда!



© Валентин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нека, който я види- да вярва!
    Великолепно е!
  • Прекрасна рисунка си сътворил с думи! Поздрав!
  • слънцегледна,да вдъхва надежда...Красиво е !Поздравления!
  • Ей,Голям мъж, колко пъти да ти казвам че си невероятен щастливец?! Изкуството винаги се е въртяло около теб - трябва само ръка да протегнеш... Успех, Вальо! Зем.
Предложения
: ??:??