5.06.2018 г., 1:40 ч.

Нарисувано 

  Поезия » Любовна, Философска
762 5 8

„Quiero recordar que la vida es un sueño“…
„Искам да си спомням за това, че животът е една мечта“…

 
   

                 
Градът се събужда с крилете на птици,
колѝте се движат и хо̀ра мълвят –
ревът на живота е кацнал на жици,
и свежи надежди отдавна не спят.

Мирише на смелост. Земята светлее.
По клони зелени се бият врабци –
въздишам и слушам как старите пеят,
за пълни с надежда и пламенност дни.

Обичам копнежа. Дано си ме чула.
Събличам без думи морала. И теб.
Отричам съня си. Очаква ме було
над огнена кожа – сега съм поет.

Целувам плътта ти. Рисувам и трия.
Платното е бяло – без тяло и грях.
Жадувам светът да е фината шия,
която на белия лист не видях. 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??