3.01.2024 г., 21:07 ч.

Нашата мъничка есен 

  Поезия » Друга
147 4 4

Нашата мъничка есен

 

Завинаги ли съм загубила

пътя, по който щях да те срещна.

Пътя, по който щях да те влюбя

в нашата мъничка есен. 

Тя беше величествена, 

приказна, звездна

и вятърът ни говореше

със своя поезия. 

 

Думите... нараняват.

Делата също.

Но хората си прощават и

се връщат. 

Ти дали ще се върнеш

по тази безкрайно самотна

изгубена песен,

която натежава в очите ми

и не смея да те погледна. 

 

Толкова болка и глупост 

преживях от наивност.

От наивност, че си ми писан - 

а може би не си ме поискал. 

Може би сложно е всичко,

прекалено сложно за тишината.

А може би има надежда

да замени ревността ми. 

 

Изпревариха ме мнозина, 

но съм тук и ще бъда

ако не съм ти потребна - 

ще стана невидима. 

Ако не съм ти приятна, 

ще те оставя да скиташ,

а ако те натъжавам - 

ще плача самичка. 

 

Не е въпросът

отчупена или цяла

луната излива 

мрачна мъглявост.

Въпросът е друг, 

по-сложен, по-сплетен. 

Ще ме откриеш ли 

измежду дърветата

преди с тях да се слея?

Преди да изчезна. 

 

Дали

си птица.

Дали ще достигна

до безкрая на нищото. 

© Йоана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красота, Йоанка!
    Радвам се, че отново публикуваш!
  • Красива творба! Поздравления и успех!
  • Носталгията на любовта!
    Тя е жива, там където поетичното, ни прави съпричастни и по-етични!
    За много години,Йоана!🙏
  • Липсваше ми тази невероятна поезия - една пътека към Изгубеното.
    Обичам да те чета, Йоана!
Предложения
: ??:??