21.08.2017 г., 16:14 ч.

Нашата Родина 

  Поезия
738 0 10

Някъде във дебрите вековни,
велики хора със велики имена,
стъпвали със стъпки неуморни –
и създали нашата България.

Оставили ни пламенна история,
неугасващ спомен, истински завет,
в старата антична Фанагория,
са се раждали мъже с Морал и Чест.

Те кръвта си дали за родината,
без да мислят падали убити,
а сега страната се превърна
в гробище за всички живи.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??