Имаме си клуб културен –
частен, непретенциозен.
Скромен клуб литературен,
не за бизнес сериозен.
Сбираме се всеки месец.
Още в първия четвъртък
топъл дом уютен, светъл,
ни очаква с маса пълна.
Там, отбор пишман поети,
разговаряме за всичко,
рецитираме куплети,
спорим и за политика.
Случва се, в безсънни нощи
да си тръгнем сутрин рано.
– Пак елате ми на гости! –
домакинята ни кани.
Знам, след месец пак ще идем –
там е толкова приятно.
... Единадесет години
дружни сме. Невероятно!
© Димитър Дунеловски Всички права запазени