Насищане
Пълнене на празен съд.
Това е на живота принцип.
Като се напълни съда,
Следва друг „концерт“,
Пълнене друго. Когато се напълнят
Всички „съдове“, следва отпътуване.
От „морето“ у „дома“.
Насищането идва от напълването.
Кравата-душа ще преживя.
И духът в градината нейна
Ще витае. Изводът какъв е.
Пълнете постепенно, бавно
Съдове свои, наслаждавайте се,
Печелете повече за душата храна
И за духа повече пространство.
Имаш рожден ден, например, а празнуваш
Като за последно. Разточителство
Е това на емоции и чувства за нещо
Маловажно, което води в сметка крайна
До - съкращение на живота.
Скромността - мъдрост е тя.
На „съдовете“ мъдрото
Пълнене е нужно – за да останем
На брега „морски“
Повече време - пестеливост
Е нужна и не явност, по-малка
Известност. Известността е
Също пълнене, интензивно
Пълнене с водата на живота
вместимостите разни.
Пълнене, следва после насищане
бързо,
И сън – дълбок и непробуден.
Животът да си направим интересен,
Това означава преди всичко
Скромност и полезност за
Пространството. Не бързай да
Живееш ти човече, за да се
По-бавно ти наситиш, да
Придобиеш напълнени
повече съдове
и победа по-голяма!
Слава на Велес.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени