8.09.2009 г., 8:01 ч.

Навярно да се вижда отдалеко 

  Поезия
503 0 2

Един невероятно силен мъж

каквото е помислил, ни говори.

И да го сложат в рамка не веднъж

опитват се съдии, прокурори.

 

Опитват да го сринат във калта,

която газим ние от години.

Защо ли пазят те престъпността?

О, боже, номерът дано не мине!

 

Разбира се, играят тук пари,

законите са калпавички значи.

От лапите законови дори

измъкват се и дребните играчи.

 

А този толкоз бояк днеска мъж

докрай да устои ще издържи ли

да бъде прям и честен не веднъж,

за себе си и нас да има сили?

 

Да казва истината във очи,

сираци и пострадали да брани.

Умората докрай да не личи,

да не личи, когато ближе рани.

 

Не мускулите трябват за това,

май здрави нерви трябват на човека

и то какъв - стърчи една глава.

Навярно да се вижда отдалеко!

 

2004

© Гинка Гарева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Що ли нещо ми се чини-
    за бат' Бойко иде реч?
    Няма лошо де, дано устиска
    и в страната сложи ред!
  • Стихът ти както винаги е силен и красив,но не разбрах за кого се отнася.
    Прости ми неразбирането! Имаме нужда от водач като твоят герой.
    Дай Боже да се появи! Със обич. ПОЗДРАВ!
Предложения
: ??:??