25.04.2010 г., 8:44 ч.

Не беше никой тук, беше муза 

  Поезия » Друга
699 0 2

Знаех, че тази вечер няма да слезеш по стъпала на бара

нито до един и половина, нито след това.
Макар и да го правеше от шест месеца досега.

Знаех също, че диджеят нямаше да пусне от любимите ти песни

точно тази вечер.

Знаех, че нямаше да се забележи из тълпата,

че липсва момчето с широките дънки и рапърския суитчър.

Знаех, че няма да усетя, че някой следи всяко мое движение

в ритъма на танца...
Знаех, че няма да искам никой да ме целува,

затова не си сложих от гланца.
Знаех, че ще пия мента на бара,

обърната с гръб към входа.
Знаех, че няма да се глася два часа, за да изляза

и да се облека по последна мода.
Знаех, че дори и да беше слязъл в бара, нямаше със тебе да си тръгна.
Знаех, че си вече твърде далеч,

но припознавах те във всеки, щом към входа се обърна...

                                                                                             `Евелина_

© Евита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??