26.04.2012 г., 2:20 ч.

Не искам 

  Поезия » Друга
587 0 0

Не искам...

 

Да бъда любезна,

да се усмихвам фалшиво и криво,

да се смея през сълзи,

да плача за чужди болежки и мъки.

 

Не искам.

 

От вятъра побеляха липите,

скриха в себе си свежо зеленото,

тополите се превиха,

даже бора свистиво се сви.

 

Не пазят спомен за минали себе си,

всяка пролет събуждат се нови, пораснали.

Аз загубих себе си,

някъде в сезоните минали.

 

Оставих вятъра да изгризе

маската на лицето ми,

като камък неподвижно,

и мъгла сложих в очите си.

 

А не исках.

 

Изгорях като свещ,

и капка восък не остана.

Претопих се и стиснала зъби,

открих... че ме няма.

 

© Гери Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??