11.03.2008 г., 11:24 ч.

Не искам да пускам ръката ти… 

  Поезия
1411 0 37

Не искам да пускам ръката ти…

Студена е, но топли ме,

повярвай…

Не искам да чувствам умората,

но бягах към теб до зори…

Тичах… гонех се с вятъра,

кой първи ще целуне очите ти…

Тичах…

Изпуснах те…

Спънах се в хората,

дето срещнах в късни  зори…

Пътя към теб беше труден!

Падах в локви,

препълнени с желания,

пропиляни мечти,

от сълзите на хората,

с онези заслепени очи…

Падах…

Спъвах се в обещания…

Изпуснах те…

(как исках да те стигна само…

може би само за миг…)

да избягам с теб някъде…

като влак-спасение…

или катастрофа…

сърцето само ще реши…

И сега, когато те стигнах…

до мен ли си?

Не искам да пускам ръката ти…

Но  май доста  далеч си вече, нали?…

 

11. 03. 2008


                                                              Еми

© Ем Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??