14.07.2011 г., 16:18 ч.

Не искам милостиня 

  Поезия
589 0 2

 

Не искам милостиня

 

Горивото на твойте чувства се изчерпва,

затова си толкова разумен.

Затова изглеждаш странно предан,

безкрайно добродушен, сладкодумен.

 

Но аз съм подозрителна, не вярвам.

За тези качества не искам и да знам.

Презирам програмираната мярка

и чувствата, раздадени по грам.

 

Не е уютно с тях. Не ги усещам.

Не милостиня чакам аз на твоя праг.

На гладния дай хляба цял. Не пускай

трошички в шепата му на бедняк.

 

И някой ден, когато те подмина,

не казвай, че си просто неразбран.

Аз се надявах толкова години

да ми протегнеш щедра длан.

© Миночка Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А ще имаме ли сили да дочакаме деня на "подминаването"...Прекрасен стих,поздрав!!!
  • Много добре казано!
    Поздравявам те!
Предложения
: ??:??