17.05.2017 г., 19:25 ч.

Не избързвай, Слънчо 

  Поезия » Друга
473 0 5

Не си отивай, Слънчо, не избързвай,
от върховете ти се сещам жива.
Огря зарана – китка вързах,
а тя оказа се парлива.
В росата се огледах – диамантно
видях те да надничаш завистливо.
Поклон ти сторих и шармантно
усетих как флиртуваш мълчаливо.
Повярвах ти и хукнах по тревата боса
последователно щастлива.
Въобще не чух предупредителния вик на кòса.
Потънах в теб – без сянка предвидлива.
Сега те гледам – тръгваш вече,
разрошено дървото те прикрива.
Защо не ме предупреди, че щом те няма, 
от сянката ти ще бера коприва?
 

© Христина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??