13.03.2008 г., 13:46 ч.

Не ме оставяй ти да си отида 

  Поезия » Любовна
1435 0 10

Не ме оставяй ти да си отида!

Раздялата докрай ще ни разяжда,

самотно, като в празна мида

в нас ще се изтичат времената!

Не ме оставяй прага да прекрача,

навън светът ни чака алчно,

озъбен и жесток да граби

душите ни и светлината!

И няма никога да се намерим,

след тази крачка, уж тъй малка,

а между нас ще са вселени

и непребродните пространства.

Затуй, макар да ти е трудно,

душата ти да плаче в мрака,

не ме оставяй днес да тръгна

и утре да съм спомен само!

© Таня Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??