25.08.2023 г., 19:08 ч.

Не ме зачерквай! 

  Поезия » Любовна
191 1 4

Недей да ме обичаш никак, моля те!

Душата и сърцето, и умът ми -

те страдат от неизлечима болест. 

Умират, недокоснати от плът... 

Щом няма да си моята пътека, 

а аз да бъда честния ти кръст 

и твое силно рамо, и утеха, 

тогава да заровим любовта ни с пръст! 

Ще сложим подарявани букети, 

над купчина препънали ни камъни. 

Мечтите ще рисуват силуети 

на болката във празните ни длани. 

Подир ще се оплакваме със думи, 

докато ни прегърне самотата

или фалшиво в някого се влюбим, 

защото истински отдавна няма как... 

Кого ли заблуждавам с тази жертва, 

напук да те забравя и отричам? 

Безгласно ти крещя - Не ме зачерквай! 

Аз няма в друг живот да те обичам! 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

23.08.2023

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??