18.12.2011 г., 21:56 ч.

Не ми се пишат стихове сега 

  Поезия
841 0 12

Не ми се пишат стихове сега,

че време е за равносметка.

Подобно птичата душа

душата ми се блъска в клетка,

но в тихия камбанен звън

открива път към простотата,

където някъде навън

осъмва бяла в светлината.

Осъмва, да... но ето пак,

подобно няква гротеска,

светът във свойта участ зла

разстила своята завеса...

И виж: помежду ад и рай

как стих от чувствата се ражда,

чети го ти и приласкай,

че той в душата ти се вглежда!

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??