22.10.2009 г., 21:38 ч.

Не мога 

  Поезия
665 0 9

не мога
да се слея с топлината
разделят ни морето и земята
и мисълта за теб 

да потопя
на дъното на моята душа

не мога

мълча...
заключих те завинаги в нощта
под звездния капак на небосклона
не мога от съня да те изгоня
не мога с ласка да те утеша
не мога да те задържа

не мога
с целувки да те задуша
под ключ

със девет катинара

в кутия да те прибера не мога



като онази  вяра

от някога...

като сълза от обич

и огън разгорял се от жарава

тъй съкровено тлея...

не мога с топлината да се слея
пространствата след теб да разпилея 
преди да догоря

... дали живея

© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??