22.04.2018 г., 8:40 ч.

НЕ ПИТАЙ! 

  Поезия » Любовна
624 3 2

 

Може ли човек да обясни
защо сред хиляди себеподобни същества
едно е неговата пътеводна светлина;
защо се влюбва и сърцето му
в гърдите полудява?
Защо светът по-ярки краски придобива,
а после атомно
във две очи се свива?
Защо се скрива 
егото във някой прашен ъгъл
и вече съществува само той
или пък тя?
Защо се губят всички разстояния
и важно е най-близкото до теб?
И как така
изчезват всичките значения,
за да отворят място
само за едно:
обичам! Истински обичам!
Естествено! Тъй, както дишам!
Неоспоримо!
Какъвто е инстинктът ми
за съществуване.
Може ли човек да обясни любов?!
Не питай, моля те, защо!
Защо аз точно теб обичам.
Когато идва в дните ми любов,
не се замислям
и не я отричам.
Нима не е достатъчно
едно "Обичам!",
за да осмисли цялата вселена?!

21. 03. 2018 г.
Русе

 

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??