„не подминавай клетото „Обичам те...“,
а спри и го убий!!! Да се не мъчи...”
Петя Божилова, автор в ОТКРОВЕНИЯ
Не го убивай! Тъй е много лесно...
Един замах със ножа и готово...
(Пред себе си, ако докрай сме честни,
ще си признаем тихо, че отново
щастливи ставаме от тия думи.
Дваж по-добри, по-мъдри, по-красиви.
И мост невидим ляга помежду ни
и вече сме различни, светли, живи.)
Да прибирем нещастното „Обичам те!”
Във шепите си топли да го скрием,
да го нахраним и да го закичим
отляво до сърцето. Да го свием
в хербария на слепи, стари чувства,
да не забравяме ни миг за него.
Да го отглеждаме и пазим най-изкусно.
Подарък за надменното ни Его.
© Нина Чилиянска Всички права запазени
А що се отнася до "Не отминавай никое "Обичам те", в края на своето "Заклинание" (мотото на Петя е точно от него) Николай Христозов задава въпрос, на който дава и отговор:
"А ако ехо в теб не се събуди?
Отново се поспри, не отминавай :
да те погледат остави очите ,
да те запомнят щедро до насита.
И после в сънища да те извайват.
Сигурен съм, че си е останал на това мнение, но за всеки случай ще го попитам и ако го е променил, обещавам да ви кажа в какво и как.