13.10.2016 г., 19:14 ч.

Не помня 

  Поезия
358 2 5

 

Нямам време да водя войни.
Секундарникът на сърцето
много бързо взе да брои –
носи сметка преди питието...

Този, който омраза таи –
сам се самоунищожава. 
Аз избрах си спокойни дни
(просто пò се обичам такава).

И докато едни премислят 
как сълзите ми да потичат,
Той осъмва в моите листи
и ми шепне в ухото "Обичам те!"

Във неделите спря да вали.
Виждам злобата. Но я гоня. 
Аз избрах си спокойни дни.
Миналото ли? 
Не го помня. 

 

Павлина Соколова

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??