26.08.2010 г., 15:57 ч.

(не)сбъднат сън 

  Поезия
569 0 3

Годините летят като подгонени,

но теб ми връщат, за да ме убиват.

"Останаха ли сълзи непроронени?" –

 посочват ме със пръст и се присмиват.

 

„Изпратихме ти хиляди любови,

сама избра душата си да скриеш,

сама реши света си да отровиш

и в спомените жадно да се впиеш.

Сама не се опита да забравиш,

а имаше възможност на тепсия.

Сега проклинаш Бога и го мразиш –

защо ти прати тази орисия?!

И търсиш този, дето се е вричал,

че с времето и него ще забравиш,

а после питаш се кога те е обичал,

че цял един живот да му оставиш.

И искаш спомена назад да върнеш

или като с гума да изтриеш.

Да можеш за последно да го зърнеш,

а после до безпаметност да пиеш.

Но с порив нов живота си да вдишаш,

щом слънчевите ласки те обгърнат.

И с нови сили други да обичаш –

той сън да е, но никога несбъднат!”

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "И искаш спомена назад да върнеш
    или като с гума да изтриеш.
    Да можеш за последно да го зърнеш,
    а после до безпаметност да пиеш."

    Миналото трудно се забравя..Много добре си го изразила с думи! Браво!
  • много харесах!
  • Несбъднат сън, но сбъднато стихотворение.
    С много искрено звучене.
    Браво!
Предложения
: ??:??