23.05.2011 г., 11:11 ч.

Не се научих 

  Поезия » Друга
1117 1 34

Не се научих с шепи да греба

от щанда апетитен на живота,

докрай да се отдавам на мига,

след мене да учудя и потопа.


Не се научих пилци да броя

ни в ранна пролет, нито в късна есен,

една овца ми стига да заспя

и да започна пак деня със песен.


Не се научих с маска да вървя

и перли от устата ми да капят,

преди да кажа нещо на лъва,

на ангели се моля да ме пазят.



 

© Ивон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??