21.09.2023 г., 11:24 ч.

Не ставаш! 

  Поезия » Гражданска
101 0 0

Уви, не станах аз монах,

макар, че бях съвсем на косъм

след поредният пердах

край реката Черни Осъм.

 

Разбойник и простак, бараба,

не бръснех и не уважавах.

Дори рожденната си баба

пред всички гадно унижавах.

 

Жените бяха бройки само-

една безкрайна въртележка.

С досада гледах ги през рамо,

с презрение и със насмешка.

 

Мечти, стремежи, идеали

не съществуваха за мен,

а само кръчми и локали,

купони всеки божи ден.

 

Сега, на края на пътеката,

водеща ме право в ада,

ще се замисля ей тъй, леката,

каква очаква ме награда.

 

Щом бил си във живота гаден,

далеч от правилата хорски,

на злото всячески отдаден,

за теб забравата е, горски!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??