Не тъгувай, море
Не тъгувай, море, аз идвам,
косите ми развети ще докоснат вълни.
По пясъка щастлива ще тичам,
бяла пяна ще взема в ръце.
Не тъгувай, море, пак съм при тебе,
с шепот оранжев ти шепна сега.
С пурпурни устни брега ти целувам,
с щастливи ръце прегръщам света.
Вървя по брега озарена,
тихо си пея за теб.
Докъде ли достигаш
ти, мое море, от тук?
Дъха ти на глътки поемам,
пия жадна чувства сега.
Обичай ме, море, както и аз тебе,
с мен си, зная, ти ме разбра.
© Мария Всички права запазени