14.01.2015 г., 7:37 ч.

Не вярвай на крадците на души 

  Поезия » Друга
1027 0 11

Не вярвай на крадците на души -
те идват винаги, когато си нещастен.
Промъкват се невидими и зли
и стават част от теб. И те изяждат.

Крадат по малко - къс по къс,
от твоята ранена, болна същност.
Превързват нежно здравия ти пръст,
а после лакомо ръката ти откъсват.

Превръщат се в приятели добри,
в зависимост, в потребност и изкуство.
Убиват бавно тихите мечти
и хранят се с последните ти чувства.

Когато си нещастен - изправи се -
познавам аз крадците на души,
намразят ли те - винаги обичай -
отиват си - щом спреш да мразиш ти...

© Ивайло Цанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??