11.05.2019 г., 18:39 ч.

Не вярвай на очи 

  Поезия » Друга
245 0 5

На черните очи ти да не вярваш,

те пазят тайни, крият свойта власт.

Товариш днес, утре разтоварваш

събраните бели от тази страст.

 

Кафявите очи са кадифе,

омайват неусетно всеки мъж.

След чаша топъл чай, едно кафе

и слънцето е станало на дъжд.

 

Да бягаш от зелените очи!

Магнити те са! Дърпат те към края!

За тях е смях любовната негá...

Без време, ще си в Ада или в Рая?!

 

В сините очи ти се кълнеш,

най - чистите били и непорочни!

Сега си крал, а утре бърз метеж...

Животът ти превърнал се в брътвеж...

 

Ти вярвай само в майчини очи,

защото майчини очи не лъжат!

За теб проляха те безброй сълзи!

Защото майките децата си не лъжат!

 

_____________________________________

Едно стихотворение за майките

на мъжки рожби!

Моля за извинение дамите разпознали

цвета на очите си!

Всички имате неотразими очи,

които говорят...

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??