15.11.2018 г., 8:58 ч.

Не знам дали системата ни е виновна 

  Поезия » Гражданска
337 1 0

Не знам дали системата ни е виновна

или самите ние, че повярвахме в предатели,

които обслужват чужди интереси,

но в своя полза - за  пари, за  власт…

Не се замислят даже те, че родина и народ предават…

А, уж заклели са се да служат на народ и на родина – майка свята…

Но за тях ни майките свети са, ни малките деца,

нито пък старите, които на пенсия разчитат…

Прегазват всичко те по пътя си.

И как в църква изобщо влизат?- това се питам.

Как свещи палят с кървавите си ръце?

На кой ли Бог се молят?

Нима на всички отдавна не е ясно,

че единствен техен Бог е капиталът,

че единствен техен Бог е златният телец…

А, това със църквата – поредната измама -

за пред народа доведен до просешка тояга…

 

15-11-2018 год.

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??