28.07.2019 г., 0:39 ч.

Небесна обич 

  Поезия
838 2 11

Не знаеш ли... И облаците плачат,
когато са самотни и тъжат...
Сълзите им не са солени. Сладки са.
Тъгата им се стича като дъжд...

 

Не знае никой за какво тъгуват.
Ревниво пазят облачните тайни.
Дали когато над света пътуват
все търсят любовта в безкрая,

 

или мечтаят за далечните звезди...
Заспиват ли, със обич ги сънуват.
Преливат в облаковите очи
копнежите по обичта бленувана...

 

И облаците за любов въздишат -
мечтана, звездна и недостижима...
Те с всяка своя капка дъжд обичат.
В сълзите облачни небесна обич има..

© ВАНЯ СТАТЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??