3.12.2011 г., 9:40 ч.

Небесни брегове 

  Поезия » Друга
734 0 7

 

 

 

Секундите бързат – поточета влюбени

в безграничната мощ на космичния Нил.

Часове и минути, „наужким” изгубени,

сред морето от спомени, дълбоко съм скрил.

Урагани от чувства бушуват край мен,

но житейските бури посрещам с насмешка.

Ухилен сървайвър, до лудост вглъбен,

над шахматен етюд за Господ и пешка...

Песъчинка отеква по-силно от гонг.

Върху ринга съм проснат отново „ до десет”.

В стъкленица за време съм идол и бог,

най-заплетен въпрос и отговор лесен...

Лъкатуши река от потайни въпроси

към морето от спомени, дето съм скрил:

Срещи, Раздели, Любов поизносена -

принесена в жертва на космичния Нил.

Влюбен до болка в прашинките Истина,

моят часовник отмерва с насмешка;

колко по детски на мен ми се иска,

да реша етюда шахматен за Господ и пешка...

 

Кирил ПАЛАЧОРОВ, 02 / 03.2011г., Бургас

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми хареса!
    Поздрави!
  • !!!
  • Страхотен стих!
    Браво!
  • Вглъбено ,силно послание !много харесах!Поздрав!
  • Шахматът на живота! Много добър стих, Кирил! Поздрави!
  • Ухилен сървайвър,до лудост вглъбен,
    над шахматен етюд за Господ и пешка...

    Само Господ има власт и разполага пешките...
    Поздрав за мъдрия философски стих!
  • Срещи, Раздели, Любов поизносена -

    принесена в жертва на космичния Нил.

    Харесах философското послание!
Предложения
: ??:??