25.02.2008 г., 18:33 ч.

Недей 

  Поезия
668 0 6
Искаш ти със мене да приказваш?
Търсиш компетентно мнение?
Прости, но много хора изпреварваш,
търсещи при мене облекчение.
Неведнъж във моята душевност
една омраза е намирала спасение -
тогава мрачно, мъчно, злободневно
от света аз търся отчуждение -
че омръзва ми да бъда толкоз търсен!
(Не, не си придавам важност.)
И не докосвай ти мене със пръстите,
и не ме изкушавай - продажен съм -
като алчен бездомник на пътя,
който проклина съдбата си.
В главата си чуваш ли тътена?
Поглеждаш ли с гняв непознатите?
... Да, аз такъв съм! Недей ме променя!
Ако ще да съм дявол - приличащ!
Моля те, не бъди ти към мене студена,
но и недей да ме питаш обичам ли...

© Валери Шуманов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??