11.11.2024 г., 8:28 ч.  

Неделна нежност 

  Поезия
98 1 3

НЕДЕЛНА НЕЖНОСТ

 

Неделя. Безпределна тишина.

По улици. Градинки. И площади.

Ще кажеш, че е минала война.

В безмълвиците вече ми се гади.

 

А колко искам някому: – Здравей! –

с най-тихата си обич да му кажа.

И с тебешир – във ямб или в хорей

да му надраскам стихче на паважа.

 

Да го прегърна – мой забравен брат.

Лула тютюн на пейката да дръпнем.

Защото всички в този смахнат свят

сме толкова отчайващо безпътни!

 

Подир минута да се разделим.

И пътят му – дай, Боже! – да е светъл.

От нас животът литва – яко дим! –

остава само шепа топла пепел.

 

Мен стига ми надеждица една –

в пространствата край нас несподелими –

из моята неделна тишина

милунка да ви пратя с две-три рими.

 

10 ноемврий 2024 г.

гр. Варна, 19, 00 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??