Недопушена цигара
Недей да търсиш само в мен вината,
аз за всичко си платих!
За грешката, за слабостта, за болката,
която на теб ти причиних!
Да простиш те молих много пъти,
отново с мен да бъдеш,
но ти по чувствата ми ме настъпи
и пожела да си отидеш!
На свой ред плащам с цена висока,
с устни бели пресъхнали!
Със съдба към мене тъй жестока,
с очи от тъгата повехнали.
Платих си за теб не двойно, а тройно
с всяка сълза от сърце!
А сега оставам недопушена цигара
в твоите решаващи ръце!
© Дияна Всички права запазени