Oт теб се страхувамe
постоянно,
с нас ти вървиш
непрестанно!...
Ти ни вземаш
краткото,
отнемаш ни
най-сладкото!
Вземаш ни
безметежното
и ни хвърляш
в безбрежното!
Усилията ни да те спрем
са безуспешни -
оставяш ни безутешни!
С теб, смърт,
се борим безнадеждно!
Ти вземаш живота ни
неизбежно!
© Анна Попова Всички права запазени
натъжи ме...с обич, Анна.