14.12.2023 г., 13:41 ч.

Нежна Коледа 

  Поезия » Любовна
213 1 2

 Коледни целувки – 14 -Нежна Коледа

 

Сатенена вечер разплита коси изумруди.

Нежна Коледа милва съня с пеперуди.

Вятър свири навън и се чуди -

защо снежинките танцуват като луди?

 

На Рождество изгряват чудеса. -

Сълзите се превръщат в диаманти -

и осветяват пътища в нощта

да се завърнат грешни у дома си!

 

 

О, тази нощ е нежна! Запали

в сърцето си най-светлата свещица!

И остави до утро да гори –

от светла обич да осъмне птица!

 

© Илияна Каракочева Всички права запазени

муз. Калин Найденов
текст: Ина Крейн - Илияна Каракочева
  657 
  191 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??