Dec 14, 2023, 1:41 PM

Нежна Коледа 

  Poetry » Love
221 1 2

 Коледни целувки – 14 -Нежна Коледа

 

Сатенена вечер разплита коси изумруди.

Нежна Коледа милва съня с пеперуди.

Вятър свири навън и се чуди -

защо снежинките танцуват като луди?

 

На Рождество изгряват чудеса. -

Сълзите се превръщат в диаманти -

и осветяват пътища в нощта

да се завърнат грешни у дома си!

 

 

О, тази нощ е нежна! Запали

в сърцето си най-светлата свещица!

И остави до утро да гори –

от светла обич да осъмне птица!

 

© Илияна Каракочева All rights reserved.

муз. Калин Найденов
текст: Ина Крейн - Илияна Каракочева
  670 
  201 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??