23.04.2010 г., 13:33 ч.

Нежно, нежно... 

  Поезия » Любовна
2326 1 23

Гледам те,

          Тебе, спящия,

със очи – оттатък съня,

по ресниците ти

          трептящите,

пърхат спомени от отминали дни.

Стискам зъби,

давя стон от желания,

надвесвам се...

          все по-близко...

                   по-близко...

Само кичура бял ще погаля -

да не стресна с милувки съня.

А бунтовната кръв на сърцето

отмалява ме -

          като шепот,

                   молитва

                            и изповед,

за любов, като разпятие...

                    За любов...

Доближавам лицето си близко, близко...

От диханието ти утро струи.

                    Нежно, нежно...

 

© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??