14.08.2012 г., 10:00 ч.

Нека ми личи 

  Поезия » Любовна
1187 3 16

Ще измисля шоколадова дъга.
От очите ти ще взема
малко цвят и малко време
да се случа като утро над света.
А във тихите недели
с вкус на мляко и канела
от лъчиста вяра шал ще ти плета.

Ще посея две мечти в едно сърце.
Ще поливам с нежността си
и с целувките - оазис
всеки плам, докато жаждата ти спре.
А когато ме изпиеш,
с летен дъх ще те завия,
дъх на сини пеперуди и море.

Ще извая твоя образ от роса,
вътре в мене ще го пазя
от лазурните талази.
Най-сънувания миг ще занеса
през дантелени морета,
чак до входа на небето,
дето Господ обещава чудеса.

И смирено ще помоля за очи,
във които все те има
и за страст неизлечима;
за един живот, макар и да горчи;
за четвъртъци дъждовни;
кротък пясъчен часовник...
И любов докрай. Пък нека ми личи.


 


© Пепа Петрунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??