16.09.2012 г., 14:29 ч.

Неказани въпроси 

  Поезия » Любовна
713 0 6

Навярно тишината омагьосва

или магия срича във нощта

най-дръзките, неказани въпроси –

защо, къде, дали и докога?...

 

Защо си тръгна лятото от плажа

щом още има чайки на брега

и живи са лазурните миражи…

Къде отведе птичите ята?

 

Очите му, до влюбване солени,

дали все още търсят в утринта

онази обич, тръпнеща във вените

със жаждата за грях и свобода…

 

И докога дъждът ще бъде клетва

безмълвно догоряла в две тела?

 

Във тиха утрин вятърът нашепва –

навън дошла е вече есента…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??