20.09.2007 г., 20:40 ч.

Неподвластно 

  Поезия
512 0 4
 

18. 01. 2007 г.

 

 

Едно чувство, усмихнато,

ме събуди сутринта рано.

Сред мислите ми беше притихнало,

незнайно кога прибрано.


И започна да създава

с умението на ваятел,

мисъл, която сгрява,

че съществуваш, приятел!


И че някъде, подсъзнателно,

сме създали едно място,

достъпно само за двама ни,

при необходимост от бягство.


Че сме намерили едно изворче,

до което, след пълно изцеждане,

да поседнем и да помислим,

готови за презареждане.


Без условности, без съмнения,

без усещане за вина,

в неподвластна на угризения

чиста, девствена красота.


Не обръщай рисунката

с лице към стената.

И не позволявай скуката

да докосва душата ти.


Довери се на себе си

н на своята интуиция!

В живота най-вярна

е собствената позиция.


А ако се случи да паднеш

или нещо не е наред,

поседни при онова изворче,

почини си и - давай напред!

© Цвети Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??