Брат, логиката женска за мен е непонятна.
Мъжът след нея тича, от него бяга тя.
Той тръгва си от нея – тя вика го обратно.
Той стих ѝ посвещава, купува ѝ цветя,
но тя не се усмихва, тъга лежи в очите.
Когато отминава студен и резервиран
кокетно го ласкае. Приятелките пита
харесват ли го, после през сълзи се нервира.
Ту тиха е, ту дива, ту мила, ту жестока.
Когато слънце грее във сълзи се залива,
а весело подскача, танцува без посока
когато дъжд се лее. Спокойна, търпелива
хаплива, саркастична, загадка непонятна,
да знаеш, брат, за мене жената си остава.
А може би това е, с което вероятно,
сърцето ми наивно, тя винаги пленява.
© Ангел Веселинов Всички права запазени
И в кръга на шегата:
Когато жената казва:
- Това място е истинска кочина! Хайде двамата с теб да почистим. Твоите вещи са на пода и няма да имаш никакви дрехи, ако не включим пералнята веднага!
Всъщност мъжът чува:
- Дрън, дрън, дрън, ХАЙДЕ, дрън, дрън, дрън, ДВАМАТА С ТЕБ, дрън, дрън, дрън, НА ПОДА, дрън, дрън, дрън, НИКАКВИ ДРЕХИ, дрън, дрън, дрън, ВЕДНАГА.