3.11.2016 г., 14:58 ч.  

Нещо като нищо 

  Поезия » Друга
236 0 3

***
Р. Чакърова 

 

Разнолики мълчания ще крадат тишината 
от витринно висящи украси за празника. 
След умиране никой пред храма не чака
и не сплита молитвени пръсти напразно. 

Царедворците хълцат, преяли след пира, 
а принцесата в кулата, здраво залостена, 
веза бод зад игла, късогледо се взира...
А в гергефа ѝ стегнат се гърчат въпросите. 

Леконравно се клати дори полилеят,
еднокрако сираче до портата чака. 
Няма стражи отвън, няма даже и фея... 
Трескав шутовски смях се отцепва от мрака. 

Идеалният залез мизансцена напуска. 
Няма шепот дори в посинелите устни... 

 

Лондон 2016'

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не е нищо, а едно красиво и интересно стихотворение. Поздравления!
  • Пишете много красиви стихове,поздравления!
  • Май и ти не си голям фен на някои празници... Хареса ми!
Предложения
: ??:??