И когато ме отричаш,
подир думите ми тичаш,
мразиш се, че ме обичаш,
а пък ме обичаш шумно.
Даже рибите в морето
чуват мъжкия ти повик
и устите им бездумни
все за нас говорят.
Стъпките ти тичат
подир мисълта за мен -
нито вятър, нито буря
може да ги заличи.
Нещо ще се случи -
бягаш срещу мен
и като ме стигнеш
може да ти кажа:
„Май че те обичам!
Затова се мразя!”
© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени