20.07.2020 г., 15:58 ч.

Ничии 

  Поезия » Свободен стих, Друга
635 1 3

Разхождат се по улиците
дамски чанти, смартфони, раници,
съдържащи толкова информация -
понякога спомени, бъдещи проекти,
чувства и настроения,
по някой молив, изписващ лицето, 
но не и пропуснати думи,
по някоя скрита сълза в гънките на кърпичка
заедно с аромата на една любов,
скрит календар с отбелязана дата -  
може би единствената пропусната,
плюс една буква или дори снимка,
чието значение е само там, защото лишени от поглед...
Пълни, пълни до ръба, често прекалено, 
преливащо навън
и много, много повече
отколкото главите и сърцата 
на носещите ги тела.
Тела празни, леки, ефирни. Усмихващи се. 
Свободна плът.
Затворен дух.
Ничии.


 


 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??