Какво става, ако не остане нищо от теб,
ако животът, който градил си с пот рухне
и реденото с години вече не е наред
и е хаос навсякъде и душата ти съхне...
Ако празен си сякаш си лист пожълтял,
ще напишеш ли нещо с мастило?!
Ала нямаш такова и не си вече цял,
а парчетата липсват... не стигат...
Ако нямаш душа, ако нямаш мечти
и деня от нощта не разделяш
какво остава от теб, ако вече не си
и не можеш... а да спреш не умееш?!
Всеки ден посивял и безличен вървиш,
но не стигаш където си тръгнал
а нощта – еднотипни и пошли игри
и от тях си наситен, претръпнал...
И усмивката спи в изкривено лице,
огледалото друга познава.
Kой ще купи изкуствено, мъртво сърце
щом изкуството фалш не продава?!
© Ирина Всички права запазени