9.01.2018 г., 16:14 ч.

Нощна разходка 

  Поезия » Друга
643 9 20

Нощта без сън е някакъв чертожник.

Чертае сфери, спомени, картини.

И нищо в нея не изглежда сложно,

и всичко в нея – отшумяло минало.

 

Нощта загърбва всеки паднал делник

в усоето на стихнал шум и врява.

Прилича на спокойствие неделно,

в което топъл липов чай те сгрява.

 

Нощта е къса. Нощ за равносметка.

Там теглиш как да продължиш чертата.

Преместваш датата с една отметка,

напсуваш я и пощиш си съдбата.

 

Нощта е тази – с лунни очертания,

които по прозорците се свличат

и времето на топлите признания,

и шепота на някое "обичам".

 

Нощта е време за една разходка

из дебрите на всичко несънувано,

в кошмара на самотните ни лодки

или на бреговете ни доплувани.

 

Нощта е нощ и винаги се случва.

След залеза пристига с тихи стъпки.

Каквото през деня сме си получили,

пришиваме по нея. Както кръпки.

 

 

 

 

 

© Ани Монева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??