Ще те изхвърля от паметта си.
Защото не си събитие,
не си приятел,
не си враг,
не си овощна градина,
не си замръзнала река,
не си барабан,
не си блян,
не си Рейн,
не си Буда,
не си мръсна игра,
не си изблик,
не си трънак,
не си хлъзгав сталактит,
а така исках
да си сложен, ръбест,
кошмарен
като черен танк,
като бодлива тел,
така исках
да си дърводелец,
железничар,
прочут овцевъд,
толкова много исках
да си парадоксално,
чудато Куче,
с което да ходим
за гъби.
© Светла Всички права запазени