7.07.2012 г., 19:09 ч.

Нощи, до съмване будни 

  Поезия » Любовна
808 0 8

Цигани, огън, коне…

сън си запазих в душата.

Зилове, звън на дайре,

път, полудял в тишината…

После жарава, тъга –

пак ти жадувам очите…

Було ми дава нощта,

вятър ми трие сълзите.

Въгленче, тъй, за кадем

в шепа си стискам, за утре…

Ще си мечтая криле

в нощи до съмване будни.

Цигани, страст в тъмнина –

май си нарекох съдбата…

С първите глътки зора

пътят ми хуква нататък…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??