23.04.2005 г., 2:56 ч.

Нощна разходка 

  Поезия
982 0 0

Наблизо живее другото време.
Вълшебството вече е навик
 и ние вървим - лунатици - 
 в канелена свойска тъма:
 доникъде и обратно.
След шепа пресечки -
 и вече отвъд, и вече в декора
 на нямата вещна игра.
Среднощни безплътни завеси 
 издигат постройки небрежни
 с чуждински лица, които смълчават. 
Но  можем ли вярно позна
 в студения зрак на стъклата им
 острието, което разсича стъблото
 на двуединното наше отсъствие ?
- Страстта да бъдеш другаде за миг.






 
 
 

© Константин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??