31.07.2014 г., 22:10 ч.

Нощна София 

  Поезия » Друга
427 0 0

                                                                 Нощна София

                                                                                    

                                                  Облян е центъра от светлина.

                                                  Фойерверки летят във висините.

                                                  Като светулки над покривите в нощта

                                                  проблясват и угасват им искрите.

                                                                                   

                                                  ,,Рицар" празнува постигнати успехи,

                                                  заобиколен от мълчалива свита,

                                                  с лъскав костюм, не прашни доспехи,

                                                  доволен, пиян, нахранен до насита.

                                                                                

                                                  По булеварда потока от коли

                                                  препуска в бясна надпревара,

                                                  като буйни пролетни води

                                                  с шума на водопад, като Ниагара.

                                                             

                                                  А някъде там в покрайнините,

                                                  загледан на огъня в летящите искри,

                                                  клошар - корифей през младините

                                                  изживява залеза на последните си дни.  

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??