17.05.2013 г., 15:01 ч.

Нощта във нова рокля 

  Поезия » Друга
521 0 3

 

Нощта се преоблече в нова роба.
Съблече черната си стара рокля.
С лилава на сребристите цветя
и със коси на златни букли.

Превърна се в море от кадифе.
Луна заплува - тънка лодка,
и затанцуваха звездите по небе
на нейната прекрасна рокля.

Нощта не е самотница и тъжна.
Тя само е предвестница на светлината.
В съня на мъж танцува джаз нощта
под съпровод на саксофона до зората.

Щом пръсна първите лъчи деня,
нощта се скри зад ален облак.
Кафе допивайки, той спомни си съня
и се усмихна, четейки своя вестник.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??